Google va respinge anunțurile care duc la pagini cu publicitate nepotrivită


google-better-ads-standarde.jpg

Google le acordă timp agențiilor de publicitate până în Octombrie pentru a respecta o nouă politică, astfel anunțurile lor vor fi respinse.

Google Ads implementează o nouă politică care solicită paginilor de destinație să îndeplinească “standardele de anunțuri mai bune”, așa cum a stabilit Coaliția pentru reclame mai bune.

O modificare a politicii Google privind cerințele de destinație prevede ca un anunț care duce la o pagină care nu respectă standardele de anunțuri mai bune, Google va respinge respectivul anunț.

Google trimite în prezent e-mailuri agenților de publicitate prin care îi informează cu privire la modificarea politicii, care lasă aproximativ o lună pentru a face actualizările necesare.

E-mailul lor oficial arată așa:

“În Octombrie 2022, politica privind cerințele destinației va fi actualizată pentru a include o nouă politică care impune ca experiențele publicitare pe destinații să se conformeze standardelor: Better Ads ale Coalition for Better Ads. Destinațile care conțin experiențe publicitare care nu sunt conforme cu Standardele Better Ads vor fi informate prin intermediul Raportului privind experiența publicitară, iar orice anunțuri care duc la astfel de pagini de destinație vor fi respinse”.

Dacă rulați campanii Google Ads, această nouă politică înseamnă că trebuie să fiți foarte atenți la paginile pe care ajung utilizatorii.

Google nu dorește ca agenții de publicitate să trimită oameni către pagini care conțin experiențe publicitare nepotrivite sau enervante.

Este posibil ca paginile dvs. de destinație să fie deja conforme cu standardele de anunțuri mai bune, mai ales dacă sunt optimizate pentru actualizarea experienței de pagină de la Google.

Dacă nu sunteți sigur că paginile dvs. de destinație respectă standardele, Google vă va informa în Raportul privind experiența publicitară.

Anunțurile care nu respectă standardele de anunțuri mai bune sunt următoarele:

  • reclame tip pop-up – care îți sar în față;
  • redare automată a anunțurilor video cu sunet;
  • reclame care împiedică vizitatorii să vadă conținutul principal;
  • reclame cu numărătoare inversă;
  • anunțuri mari, tip sticky, care rămân pe pagină pe măsură ce utilizatorul dă scroll;
  • densitate a anunțurilor mai mare de 30%;
  • reclame animate intermitente.

O regulă generală bună – dacă un anunț întrerupe experiența de navigare a unui vizitator, aproape sigur este împotriva standardelor de reclame mai bune.

Surse informații: Google / Searchenginejournal.

Copyright @ Zaifan Web Design SRL. Toate drepturile rezervate.